Bryggeri kokkaa OlutExpossa viikonloppuna

Tapahtuman ajankohta: 28/10/2016 – 30/10/2016

Bryggeri Helsingin keittiöpäällikkö Ali Suviala ja olutsommelier Olli Majanen ovat laatineet oluen ja ruoan yhteensopivuutta korostavan valikoiman viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävään OlutExpoon. Yhdessä muiden valikoitujen ruokatoimijoiden kanssa Bryggeri on uudistamassa kansainvälisen oluttapahtuman ruokatarjontaa.

Maisteluun keskittyvään tapahtumaan Bryggeri Helsinki tuo aidon ruokaravintolan tuntua maistelulautasen muodossa ja häivähdyksen katuruokakulttuuria trendikkäiden täytettyjen steam bunien kautta. Herkkusuille valikoimasta löytyy lisäksi Bryggerin kiitettyä suklaa-porterkakkua.

Pian ensimmäisen olut-ruokakirjansa julkaiseva Ali Suviala on valinnut maistelulautaseen Bryggerin lippulaivaoluen, suodattamattoman Pilsin kumppaniksi klassisia skandinaavisia makuja edustavan Katkarapuskagenin. Bryggerin uutuusolut, brittityylinen Plain Porter saa maltaisen, mutta matalakatkeroisen makunsa pariksi graavisuolattua ja yrtein viimeisteltyä Riimihärkää ja Parmesan-kastiketta. Kolmantena makuna lautasella on kotimaisen Juustoportin Vuohen gruyère-juustoa ja omatekoista siemennäkkäriä. Olutsuosituksena juustolle on Bryggerin tuhdin makuinen ja sitruunaisen humalainen Supernova v4.

Helppoa, mutta maistuvaa ruokaa Bryggerin OlutExpo-osastolla edustavat näppärästi sormin syötävät steam bunit, joita on saatavana kahdella eri täytteellä. Toisessa Bryggerin oman chorizo-makkaran lisäksi täytteeksi laitetaan rapeaa pikkelöityä kurkkua ja lempeän tulista chilimajoneesia. Täysin vegaanin vaihtoehdon makuina ovat grillattu munakoiso ja täyteläisen makuinen, aurinkokuivatuista tomaateista valmistettu relissi. Molemmissa annoksissa käytetään meheväksi höyrytettyjä, itse tehtyjä sämpylöitä, joka imevät herkulliset maut sisäänsä.

Tarjonnan täydentää jälkiruokana tarjoiltava Suklaa-porterkakku ja vadelmamelba, joka kruunataan kolme kuukautta rommitynnyrissä kypsytetyllä Sofia Imperial Stoutilla. Yhdistelmää testattiin menestyksellä jo kevään Helsinki Beer Festivalilla ja nyt on aika hurmata OlutExpon asiakkaat tällä ihanalla makuparilla.

Bryggerin oluet OlutExpossa 28.-30.10.2016:

BRYGGERI SYLVIA 4,4%, luumuilla maustettu jouluolut UUTUUS
BRYGGERI PILS 4,5%, saksalaistyylinen vaalea lager
BRYGGERI PLAIN PORTER 5,1%, brittityylinen brown porter UUTUUS
BRYGGERI DUNKEL 5,3%, baijerilaistyylinen tumma lager
BRYGGERI SUPERNOVA v4 7,8%, ryhdikkäästi humaloitu tupla-IPA UUTUUS
BRYGGERI SOFIA RBA 9,0%, tynnyrikypsytetty imperial stout

 

bryggeri-maisteluannokset-ja-oluet-3-pieni

bryggeri-steam-buns-ja-oluet-pieni

bryggeri-porterkakku-pieni