Puolalaiset käsityöoluet maistuvat Bryggeri Helsingissä

Tapahtuman ajankohta: 11/05/2017 – 20/05/2017

Panimoravintola Bryggeri Helsinki on tuonut edustavan kattauksen harvinaisia puolalaisia pienpanimo-oluita oluenystävien maisteltaviksi. Bryggeri Helsingin Puolan-pienpanimoviikko käynnistyi torstaina 11. toukokuuta. Tapahtuma kestää lauantaihin  20. toukokuuta saakka.

Mukana on kahdeksan Puolan käsityöolutbuumin kärkivalmistajaa. Teemaviikolle ovat varmistaneet osallistumisensa Ale Browar (Lebork), Deer Bear (Toruń), Kingpin (Poznań), Perun (Piaseczno), Pinta (Żywiec), Raduga (Varsova) Trzech Kumpli (Tarnów) ja Wąsoszin kyläpanimo (Wąsosz).

Puolalla on pitkä ja perinteikäs panimohistoria. Tällä hetkellä Puolassa käydään samanlaista olutrenessanssia kuin muuallakin Euroopassa. Uusia käsityöpanimoita syntyy tiuhaa tahtia.

Oluen arviointisivusto RateBeer listaa Puolassa 174 toimivaa panimoa. Ravintolapanimoita tästä määrästä on yli 70. Puolassa on myös paljon kotipanimoita. Kuten muuallakin Euroopassa, monista puolalaisista kotioluenvalmistajista on tullut uusia panimoyrittäjiä.

Idea teemaviikosta Puolan-ystäviltä

Bryggeri Helsinki on aiemmin toteuttanut menestyksekkäästi Viron-teemaviikkoja, joihin ovat osallistuneet kaikki merkittävimmät virolaiset pienpanimot. Puola-viikon alkuperäinen idea syntyi Helsingin Suomi-Puola-yhdistyksessä, joka suunnitteli puolalaisten oluiden maistelutilaisuutta.

”Tarjouduimme Puolan oluiden teematapahtuman järjestäjäksi, kun saimme kumppaniksi suomalaisen Humalove Oy:n, joka on ansiokkaasti hoitanut yhteydet panimoihin sekä oluiden maahantuonnin”, ravintolapäällikkö Olli Majanen kertoo.

Majanen näkee yhtäläisyyksiä Viron ja Puolan pienpanimokulttuurien välillä. Molemmat maat tunnetaan muun muassa balttityylistä porttereista sekä tuhdin maltaisista lageroluista.

”Puolassa on selvästi nähtävissä samanlaista intoa ja kehitystä kuin Virossa oli pari vuotta sitten. Maltaisten lagereiden rinnalle ovat tulleet voimakkaasti humaloidut trendioluet. Puola on tällä hetkellä historiansa ja uusien panimoidensa ansiosta erittäin mielenkiintoinen olutmaa”, Majanen perustelee.

Bryggeri Helsingissä on tarjolla tapahtuman aikana puolalaisia Bigos-annoksia. Bigos on perinteinen puolalainen metsästäjänpata, joka sisältää porsaanlihaa, hapankaalia, makkaraa ja sieniä, josta Bryggerin keittiöpäällikkö Ali Suviala on tehnyt maistuvan version teemaviikolle.

Bryggerissä on kattava valikoima puolalaisia käsityöoluita