Raaka-aineiden laatu takaa Bryggerin ruoan maistuvuuden

02.03.2017

Ajankohtaista

Kevättalven 2017 ruokalistalla maistuu yhteistyö kotimaisten pientuottajien kanssa ja kotimaiset sienet, juurikkaat, kalat, mädit sekä lihat ovat vahvasti esillä. Bryggerin tapaan olut on myös tärkeässä roolissa, sekä ruoan valmistuksessa että nautinnon viimeistelijänä lasissa.

Bryggeri Menun alkuruokana on herkullinen yhdistelmä makeaksi paahdettuja juurikkaita, kirpeän hapanta omenakompottia ja samettisen pehmeää vuohenjuustomoussea. Suosittelemme sille oman panimon saksalaistyylistä vehnäolutta, Bryggeri Weizenia.

Pääruokana tarjoamme Hauhialan farmin pehmeäksi haudutettua ylikypsää hanhea juuripersilja-perunapyreen kera. Tälle annokselle olemme valinneet pariksi todellisen klassikon, belgialaisen Rodenbach-panimon kastanjanruskean Grand Crun, jonka maussa yhdistyy upealla tavalla marjainen makeus ja tynnyrikypsytyksen tuottama happamuus.

Menun päättävänä jälkiruokana on suussa sulavaa valkosuklaa-limekakkua ja porkkanasorbettia. Suositusolueksi valittu Hiisi-panimon Leimaus yllättää varmasti monet maistajat.

Perinteisesti Bryggerissä satsataan oluen ja ruoan yhdistämiseen. Suositusoluet ollaan valittu oman panimon tai muiden kotimaisten pienpanimoiden valikoimista. Uusimmalla ruokalistalla olemme astuneet merkittävän rajapyykin ylitse ja olemme ottaneet makupareihin suositusoluita myös Pohjoismaiden ulkopuolelta. Vaikka painopiste jatkossakin on kotimaisessa tarjonnassa, tulemme pitämään pientä, mutta sitäkin laadukkaampaa valikoimaa tuontioluiden klassikoita ruokailevien vieraidemme nautintona. Kannattaa kysyä henkilökunnalta päivän valikoimaa.