Ruoan ja oluen harmoniaa Bryggerissä

06.10.2015

Ajankohtaista

Järjestyksessään kahdeksas ruokalista otettiin käyttöön Bryggerissä lokakuun alussa ja edeltäjiensä tavoin se sisältää annoksia, jotka tuovat veden kielelle jo listaa lukiessa. Oluen ja ruoan yhdistäminen on edelleen listan johtava ajatus ja uudet annokset tuovat kiinnostavia vaihtoehtoja nautiskelijoille.

”Asiakkaat voivat nyt tilata lajitelman oluen kanssa nautittavia alkupaloja, joille on tarkkaan harkittu olutsuositus omasta tuotannostamme.”, kertoo Bryggerin keittiöpäällikkö Ali Suviala. Uusi menu tuo vahvasti esille kotimaiset raaka-aineet, joiden korkean laadun ja tuoreuden maistaa kaikissa annoksissa.

Klassikon asemaan nousee listalta varmasti myös hyvin marmoroitunut härän ulkofilee, joka tarjotaan kermaisen suppilovahverokastikkeen kanssa. Annoksen perunoiden paistamiseen käytetään kotimaista vapaasti kasvaneen hanhen rasvaa.

Monien jälkiruokien pariksi on usein vaikeaa löytää sopivaa olutta. Bryggerin tuoreimmalta listalta löytyy kuitenkin yksi lähes täydellinen yhdistelmä. Mocha Crème brûléen kumppaniksi löytyi Malmgårdin tuhti Barley Wine, jonka erinomaisuus nousee uuteen ulottuvuuteen jälkiruoka-annoksen runsaiden makujen tukemana. ”Tällaisen parin löytyminen saa kokeneenkin asiantuntijan iloisesti yllättymään.”, kuvailee Bryggerin ravintolapäällikkö Olli Majanen olutsuositusten valintaa. Myös Bryggerin oma Roggenfest on osoittautunut erinomaiseksi ruokaolueksi uuden listan annosten myötä.