Panimoravintola Bryggeri Helsinki valmistaa oluensa suomalaisella biokaasulla

Vuoden olutravintolaksikin valittu panimoravintola Bryggeri Helsinki on aloittanut yhteistyön Gasumin kanssa. Aiemmin maakaasua oluttuotannossaan hyödyntänyt Bryggeri Helsinki on siirtynyt käyttämään kokonaan kotimaista biokaasua. Bryggeri Helsingin käyttämä biokaasu syntyy suurimmaksi osaksi panimotoiminnan sivuvirrasta, jolloin oluen tuottamisesta syntyvä jäte päästään hyödyntämään tuotannossa uudelleen.

Bryggeri Helsinki pyrkii toiminnassaan ympäristöystävällisyyteen. Esimerkiksi panimoravintolan raaka-aineissa panostetaan kotimaisuuteen ja lähiruuan suosimiseen. Kotimainen biokaasu lisää yhtälöön vielä kotimaisen uusiutuvan energian.

”Biokaasuun siirtyminen on Bryggeri Helsingille selkeä ratkaisu jätteestä syntyvään ongelmaan. Saamme ensimmäisen biokaasumerkillä varustetun oluemme, 4,5% IPA:n markkinoille pian pääsiäisen jälkeen. Biokaasua toki hyödynnetään muidenkin oluidemme valmistuksessa ja keittiömme puolella. Lisäksi ympärivuotisella terassillamme nautitaa tarvittaessa biokaasun tuottamasta lämmöstä terassilämmittimien avulla.”, Bryggeri Helsingin hallituksen puheenjohtaja Pekka Kääriäinen sanoo.

Bryggeri Helsinki tuottaa vuosittain noin 150 000 litraa olutta, ja tuotannon sivuvirtana mäskiä noin viisikymmentä tonnia vuodessa. Aiemmin pääasiassa eläinten rehuksi päätynyt mäski lähetetään nyt Labion biokaasulaitokselle Lahteen, josta tuotettu biokaasu palaa takaisin Bryggeri Helsingin käyttöön. Liki kaikki panimon tarvitsemasta vuosittaisesta 130 MWh:n kaasumäärästä syntyy Bryggeri Helsingin omasta jätevirrasta. Kyseessä on siis niin sanottu suljettu kierto ja hyvä esimerkki kiertotaloudesta.

Gasumin biokaasu on aina täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jota syötetään kaasuverkkoon Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta sekä tästä kesästä eteenpäin myös Riihimäen uudesta biokaasulaitoksesta. Biokaasu on monikäyttöinen energianlähde, jota myydään teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksillle ja ravintoloille sekä maaliikenteen polttoaineeksi.

Katso video Bryggerin ja Gasumin yhteistyöstä täältä.