Bryggeri Brewing Club II: Homebrew Challenge

17.06.2014

Ajankohtaista

BRYGGERI BREWING CLUB: Homebrew Challenge 2014

Kilpailusarja:    Double/imperial  IPA

Säännöt:

▪ kilpailu on avoin kaikille kotiolutharrastajille, jotka eivät työskentele tai ole aiemmin työskennelleet kaupallisen oluenvalmistuksen parissa

▪ ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu lähettämällä osallistuvan kirjallinen resepti sähköpostilla osoitteeseen sali@bryggeri.fi viimeistään 10.8.2014 klo 12:00 mennessä

▪ hyväksytyn reseptin lähettäneitä pyydetään toimittamaan kaksi (2) litraa näytettä pullotettuna lopullista tuomarointia varten (4×0,5L plo tai 6 x 0,33L plo tai 8 x 0,25L plo jne.) 24.8.2014 klo 16:00 mennessä

 

Rajoitukset:

▪ maksimi mallasmäärä 300kg (kantavierrevahvuus n. 19%), sokerin lisääminen mahdollista

▪ mielellään ei mallastamattomia raaka-aineita (riisi, kaura tms.)

▪ humalia voidaan lisätä mäskäyksen tai vierteen keiton aikana, whirlpoolissa ja jäähdytyksessä (hop back) sekä kuivahumalointina käymistankissa

▪ maksimi humalamäärä vierteen jäähdytykseen asti 5kg (vain pelletteinä), ei rajoitteita humalalisäykseen whirlpoolissa, hop backissä tai kuivahumaloinnissa

▪ vain kuivahiivoja saa käyttää, ei rajoitteita merkin tai kannan suhteen

▪ tuotantoaika 5-6 viikkoa

 

Aikataulut:

▪ ilmoittautuminen kilpailuun 23.6.-10.8.2014

▪ kilpailunäytteiden toimitus Bryggeriin  11.-24.8.2014

▪ voittajan valinta viikolla 35/2014

▪ voitto-oluen tuotannon suunnittelu viikolla 36/2014

▪ BBC II-oluen paneminen Bryggerissä viikolla 37/2014

▪ BBC II-oluen julkistaminen  24.10.2014

 

Kilpailun järjestäjä:

▪ Panimoravintola Bryggeri Helsinki / Rakuuna Olut Oy

Lisätiedot kilpailun järjestelyistä:

▪ ravintolapäällikkö Olli Majanen (olli.majanen@bryggeri.fi)

Lisätiedot teknisiin kysymyksiin:

▪ panimomestari Mathias Hüffner (mathias.hueffner@bryggeri.fi)