Bryggeri Sofia menestyi maailmankuulussa olutkilpailuissa Saksassa

Bryggeri Sofia Imperial Stout -olut on saanut hopeamitalin kansainvälisessä European Beer Star 2018 -kilpailussa. Palkinnot jaettiin keskiviikkona 14.11. BrauBeviale -messujen yhteydessä Nürnbergissä Saksassa.

Yksityisten saksalaisten panimoiden järjestämän European Beer Star -kilpailun mitali on yksi panimoalan tavoitelluimmista palkinnoista Euroopassa. Kilpailu on järjestetty vuodesta 2004 lähtien. Tällä kertaa kisassa oli mukana yli 2300 olutta 51 maasta. Oluiden määrä kasvoi liki 10 prosentilla viime vuoteen verrattuna. Palkinnot jaettiin 65 eri oluttyylien edustajille.

Alan harrastajille Bryggeri Helsingin voittama palkinto ei tullut yllätyksenä. Nyt kansainvälinen tuomaristo yhtyi Bryggeri Sofia Imperial Stoutin arvostajien joukkoon. European Beer Star -hopeamitalilla palkittu olut on yksi maailman parhaista tyylinsä edustajista tällä hetkellä.

“Palkinto European Beer Star -kilpailussa on upea kiitos johdonmukaiselle sitoutumisellemme käsityöoluiden valmistukseen ja parhaiden raaka-aineiden käyttöön. Uusimman Sofian valmistaneille Mathias Hüffnerille ja Roope Lehtorannalle tämä on todella suuri tunnustus hyvin tehdystä työstä“, iloitsee Bryggeri Helsingin perustaja Pekka Kääriäinen.

Palkittua Bryggeri Sofiaa on valmistettu vuodesta 2015. Sen valmistuksessa käytetään pale ale- ja karamellimaltaita, paahdettua ohraa, vehnää ja spelttiä sekä Magnum- ja Challenger-humalia. Oluen kantavierre on 23,0 % ja alkoholipitoisuus 9,0 %.

European Beer Star 2018 -hopeamitali lisää Bryggeri Helsingin kansainvälistä näkyvyttä ja tuo panimon oluille lisää huomiota Keski-Euroopan olutmarkkinoilla sekä oluiden nautiskelijoiden joukossa.

“Uskolliset asiakkaamme saavat jälleen huomata, että heidän valintansa saa vahvistusta arvostetun palkinnon myötä. Ja kenties myös uudet asiakkaat valitsevat seuraavaksi oluekseen juuri Bryggeri Sofian“, sanoo Bryggeri Helsingin toimitusjohtaja Olli Majanen.

European Beer Star -kilpailun oluet tuomaroitiin lokakuun alussa sokkomaisteluina Brau Akademie Doemensissa Münchenin lähellä. Tuomaristossa oli mukana 144 olutalan ammattilaista 32 maasta. Heidän joukossaan oli panimomestareita, olutsommeliereita ja alan kirjoittajia.

Arviontikriteereinä käytettiin kuluttajille tärkeitä ominaisuuksia, kuten oluen ulkonäköä, vaahdonmuodostusta, tuoksua, makua ja tyylinmukaisuutta.

“European Beer Star -kilpailu on yksi maailman parhaimpien oluiden näyteikkunoista. Palkintojemme arvostus on kasvanut vuosi vuodelta. Oluiden arvostelun ohella jaamme kuluttajille tietoa monipuolisista käsityöoluiden ominaisuuksista“, kertoo Baijerin yksityisten panimoiden johtaja Oliver Dawid.

Bryggeri Helsingissä Sofiaa voi ostaa mukaan katutason myymälästä tai nauttia lasillisen paikan päällä.