Bryggeri Helsingin ravintolapäällikkö valittiin vuoden 2018 olutkulttuurin edistäjäksi

Hyvä Tuomas -kiertopalkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka on omalla toiminnallaan merkittävästi edistänyt suomalaista olutkulttuuria. 

Ensimmäisen Hyvän Tuomaan palkinnon nappasi Suomen oma SahtiPekka eli Pekka Kääriäinen vuonna 1994. Tänä vuonna, järjestyksessään 29. tittelin sai Bryggeri Helsingin ravintolapäällikkö, olutsommelier ja toimitusjohtaja Olli Majanen, 54.

 

 

 

 

 

 

Perustelujen mukaan Majanen on monipuolisesti ansioitunut ravintolatyössä baaritiskiltä johtotehtäviin. Hän on kouluttanut monta sukupolvea olutosaajia ja ollut sparraamassa pienpanimoyrittäjiä. Suurimmat kiitokset hän kuitenkin ansaitsee asiakkailta eli suomalaisilta oluenystäviltä” kirjoittaa Heikki Kähkönen.

Ansioitunut ravintola-alan ammattilainen 

Majanen inspiroitui oluiden maailmasta kunnolla vuonna 1990 työskennellessään ravintola Angleterressä. Brittioluet veivät miehen sydämen ja vuonna 2016 hän suoritti Lontoon Beer & Cider Academyn olutsommelierin tutkinnon. Samana vuonna Bryggeri Helsinki valittiin Vuoden Olutravintolaksi, jossa järjestettiin ensimmäiset virolaisten oluiden pienpanimoviikot Suomessa. Majanen perusti myös Helsinkiläisen Oluen Päivän, jota vietetään 3. maaliskuuta.

“Ravintola-alalla Majanen on työskennellyt vuodesta 1983. Olutliikkeen pioneerit muistavat hänet Helsingin Annankadun William K:sta, jossa hän pokkasi Panimoliiton ja Suomen Olutseuran Vuoden Olutravintoloitsija -tittelin jo 1994.” Näin summaa artikkelissaan Viisi Tähteä- median toimittaja Heikki Kähkönen.

Koko artikkelin voit lukea täältä.

Oluen ja ruoan yhdistäminen on koko Bryggerin henkilökunnalle sydämen asia ja olemme erittäin onnellisia ja kiitollisia saamastamme arvostuksesta suomalaisen olut- ja ruokakulttuurin ytimessä.

Koko Bryggerin henkilökunta onnittelee Ollia hienosta saavutuksesta!

Lue myös Shakerlehden artikkeli: “Helposti tai vähällä työllä palkintoa ei tule. Käytännössä Hyvien Tuomaiden kabinetti on suomalaisen olutkulttuurin Hall of Fame.