Bryggeri Helsingin toimintastrategia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi

17.09.2020

Uutiset

Henkilökuntaa on ohjeistettu valvomaan, ettei asiakasmäärät ylity seuraavin tavoin:

Pystymme koko ravintolassa itse kontrolloimaan asiakasmääriä ja henkilökunta valvoo istumapaikkojen täyttymistä. Jos ihmisiä näyttäisi tulevan enemmän kuin istumapaikkoja on, ohjaamme heidät vapaalle paikalle ravintolassamme.

 

Ravintolamme ohjeistaa asiakkaita kyltein ja turvaohjein:

Sisäänkäynneillä ja ympäri ravintolaa on ohjeistukset turvaväleistä ja oikeasta hygieniakäyttäytymisestä

 

Miten kontrolloidaan ravintolajonoa ja huolehditaan asiakkaan käsihygieniasta:

Pubissa henkilökunta ohjeistaa asiakkaita itse muistamaan turvavälit ja kellariravintolassa henkilökunta ohjaa asiakkaat pöytiin. Käsidesi-pisteitä löytyy kaikilta sisäänkäynneiltä, tiskeiltä sekä ympäri ravintolaa niitä tarvitsevissa paikoissa. Myös henkilökunnalla on omat käsien desinfiointiaineet ja käsiä pestään ahkerasti.

 

Miten ravintola huolehtii siitä, että asiakastiloissa on tarpeeksi väljää eikä tungosta pääse syntymään:

Ahtaimmissa kohdissa ohjeistetaan huomiokyltein turvaväleistä muihin. Terasseilla ja pubissa pöydät sijoitettu normaalia väljemmin. Kellariravintolassa asiakkaat sijoitetaan mahdollisuuksien mukaan turvavälein.  Asiakaspaikoista käytössä on 50% niin pubin kuin kellariravintolankin osalta.

 

Onko käytössä pöytiintarjoilu, miten tarjoilu hoidetaan ja käyttääkö henkilökunta suojavälineitä:

Terassilla ja pubissa tilaukset tehdään tiskiltä. Kellariravintolassa toimii pöytiintarjoilu. Ruokatarjoilussa käytämme tarjoiluhanskoja, ja siivotessa pöytiä vinyyli/lateksihanskoja. Henkilökunta käyttää kasvomaskeja asiakaspalvelutilanteissa (12.10. alkaen).

 

Miten hygieniasta huolehditaan ruoan valmistuksen aikana:

Normaalien hygieniakäytäntöjen lisäksi tehostettua käsien ja tasojen pesua sekä suojakäsineiden käyttöä lisätty.

 

Miten maksutilanteesta huolehditaan:

Suositaan korttimaksua, erityisesti lähimaksua ja maksupäätteitä puhdistetaan säännöllisesti. Kaikille tiskeille on mahdollisuuksien mukaan asetettu pisarasuojat asiakaskohtaamisia varten.

 

Miten huolehditaan hygieniasta WC-tiloissa:

Wc-tiloja tarkastetaan ja puhdistetaan säännöllisesti. Käsipuhallin on pois käytöstä ja tarjolla on käsipaperia. Kosketuspinnat pyyhitään päivittäin ja ovet ovat avattavissa ilman kosketusta kahvaan pois lähtiessä.

 

Miten yleisestä siivouksesta huolehditaan poikkeusaikana:

Normaalia useammin siivotaan kahvat, tarjoilutiskit, maksupäätteet ja pöydät. Astioiden pesu hoituu normaalisti ja pesukoneen pesuveden lämpötiloja tarkkaillaan säännöllisesti.

 

Henkilökunta on perehdytetty omavalvontasuunnitelmaan ja yhteinen toimintastrategia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi on käyty tarkasti läpi.

Tämä on tiivistelmä Bryggeri Helsingin omavalvontasuunnitelmasta ja toimistamme koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Suunnitelma on päivitetty 8.10.2020.