Bryggeri mukana Kaapelitehtaan olutjuhlassa

06.04.2015

Tapahtumat

Tapahtuman ajankohta: 10/04/2015 – 11/04/2015

Bryggeri Helsinki osallistuu jälleen Kaapelitehtaalla 10.-11.4.2015 järjestettävälle Helsinki Beer Festivalille. Bryggerin osastolta löytyvät niin vanhat tutut kuin uusimmatkin oluet ja tänä vuonna valikoima on laajempi kuin koskaan aikaisemmin.

Helsinki Beer Festivalilla jopa 500 olutta ja siideriä

Järjestyksessään 17. Helsinki Beer Festival tarjoaa lähes ennenkokemattoman laajan joukon harvinaisia kansainvälisiä ja kotimaisia oluita. Helsingin Kaapelitehtaalla 10.–11.4. järjestettävän festivaalin teemamaa on Itävalta. Yhteensä oluita, siidereitä ja viskejä on maisteltavina jopa 500.

Tämän vuoden Helsinki Beer Festival on todella kansainvälinen oluttapahtuma. Perinteisten olutkulttuurikohteiden ohella oluita saapuu yleensä viinintuottajiksi luokiteltavista maista, kuten Italiasta, Liechtensteinista ja Sveitsistä.

”Koko Euroopassa on menossa valtava käsityöoluiden buumi. Uusia pienpanimoita syntyy eritoten niin sanottuihin vanhoihin olutmaihin, joiden oluissa yhdistyvät sekä vanha olutperinne että uusi ja innovatiivinen käsityöinnostus. Olemme saaneet Helsinki Beer Festivalille koottua yhden festivaalihistorian mielenkiintoisimmista ja laajimmista kokonaisuuksista”, kertoo festivaalijohtaja Markku Korhonen.

Kotimaiset pienpanimo-oluet nousevat tapahtuman toiseen pääosaan. Uuden käsityöbuumin innoittamia oluita esittelee 15 panimoa. Monet pienpanimoista on suurelle yleisölle vielä suhteellisen tuntemattomia, juuri aloittaneita yrityksiä.

”Osa on jopa ensi kertaa mukana valtakunnallisesti merkittävässä oluttapahtumassa. Oman mielenkiintonsa tuo myös eri pienpanimosukupolvien kohtaaminen samalla areenalla, sillä uusia tulokkaita säestää tuhti joukko suomalaista alan veteraaneja. Muutamat heistä ovat nähneet ja kokeneet käsityöoluiden valmistuksen kehityksen jo runsaan kahden vuosikymmenen ajalta”, Korhonen perustelee.

Helsinki Beer Festival rakentuu Kaapelitehtaan Merikaapelihallin kahteen kerrokseen. Alakerran täyttävät perinteiseen panimoiden ja maahantuojien osastot. Entisen päälavan kohdalle hallin päähän rakennetaan erillinen Sveitsin ja Liechtensteinin oluiden baari sekä toiseen kerrokseen festivaalin teemamaan Itävallan baari, joissa molemmissa esittäytyvät festivaalin omaan tuontiin kuuluvat oluet.

Toisessa kerroksessa on lisäksi ravintola-alue, jossa on saatavilla mm. Roinisen klassisia saksalaisia makkara-annoksia, kuten aitoja nürnbergereitä, currywurstia ja leberkäseä saksalaisen hapankaalin kera sekä perinteisiä brittiläisiä real ale -oluita.

Helsinki Beer Festivalin yhteydessä järjestetään perinteiseen tapaan vuoden parhaiden oluiden ja siiderien kilpailut. Kilpailun tulokset julkistetaan perjantaina 10.4. noin kello 17.

Festivaali tarjoaa olutharrastajille koulutusta ja maistiaistilaisuuksia. Baarimiehen Olutkouluissa maistellaan itävaltalaisia ja sveitsiläisiä pienpanimo-oluita. Kouluttajana on Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen.

Helsinki Beer Festival pureutuu myös olutpolitiikkaan ja eduskuntavaaleihin järjestämällä yhteistyössä Tolkku käteen -yhteisön kanssa kuuden puolueen vaalipaneelin lauantaina 11.4. klo 14.30. Paneelissa altavastaajina ovat sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.), kansanedustajat Pekka Haavisto (vihr.) ja Tom Packalén (ps.) sekä kansanedustajaehdokkaat Euroopan Parlamentin varapuhemies Olli Rehn (kesk.), ex. sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen (sd.) ja opiskelija Henrik Nyholm (vas.). Vaalipaneelin juontaa Radio Rockin Jussi Heikelä.

Helsinki Beer Festival on avoinna perjantaina 10.4. ammattilaisille klo 14–17 ja yleisölle 17–01 sekä lauantaina 11.4. yleisölle klo 12–01.

HBF logo