Bryggeri mukana syksyn kohutuimmassa oluttapahtumassa

21.10.2014

Uutiset

Bryggeri Helsingin oluet esittäytyvät ensi viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävässä OlutExpossa. Tapahtuma on viime viikkoina saanut runsaasti huomiota eri medioissa ns. Viskigaten vuoksi.

Bryggerin osastolla maailman ensi-iltansa saa BBC II ”Syysmyrsky” DIPA (8,0%), joka on Bryggerin Homebrew Challengen voittajan, jyväskyläläisen Ilkka Heleniuksen ja Bryggeri Helsingin Mathias Hüffnerin yhdessä panema olut. Olut on keitetty 13.9.2014 ja kyseessä on tyylipuhdas DIPA. Sen aromissa voi havaita runsaasti greippiä ja havunneulasia. Maku on hedelmäisen runsas, pehmeän maltainen ja jälkimaultaan kuiva ja kestävä.

Lisäksi tapahtuman vieraat pääsevät maistamaan olutta, joka on kypsynyt hiljaisuudessa jo 10 kuukauden ajan. Bryggeri Barley Wine on 11-prosenttinen nautiskelujuoma, joka on kehitetty erityisesti Bryggerin jälkiruokien kumppaniksi.

Muut oluet Bryggerin osastolla: Pils (4,5%), E.S.P.A. (4,5%), Stout (4,5%), Weizen (5,0%), Oktoberfestbier (5,4%), IPA (5,5%) ja Lammin Sahti (7,5%).

Tapahtuma alkaa perjantaina klo 15 ja ohjelmassa paljon monia kiinnostavia aiheita, kuten olutmaisteluita, keskustelutilaisuuksia ja olutvisailuita. Lisätietoja löytyy tapahtuman nettisivuilta.

 

BBC II ed pieniolutexpo2014_logo