Bryggerin uusi ruokalista nyt myynnissä

17.01.2020

Uutiset

Uuden ruokalistan teemana talviomena

Bryggeri Helsingin uusi ruokalista otettiin käyttöön tiistaina 14.1.2020. Huhtikuun lopulle saakka myynnissä olevan listakokonaisuuden kantava idea on syntynyt talviomenan ympärille. Omenaa löytyykin useista annoksista monissa eri muodoissa.

”Kulinaarisen tiimimme ideoinnissa talviomena otettiin keskeiseksi raaka-aineeksi, jota tulemaan otettiin muita keväälle tyypillisiä makuja.”, kertoo ruokalistan uudistuksesta vastannut keittiöpäällikkö Martin Lundqvist. Omenan lisäksi panimolle tuttuun tapaan annoksissa on käytetty runsaasti omia oluita ja maltaita liemien ja kastikkeiden pohjissa.

Uudessa listassa näkyy Bryggerin keittiön oma tyyli, joka on suomalaisiin raaka-aineisiin pohjautuvaa skandinaavista keittiötä. Tarjolla on myös kotikeittiöistä tuttuja annoksia, kuten toscakakkua tai borssikeittoa, mutta nekin valistetaan omalla vivahteella. Joissain annoksissa on kuitenkin uskallettu poistua omalta mukavuusalueelta ja tehdä asioita aivan uudella tavalla. ”Moni varmaan yllättyy listamme juustolautasesta, jossa kotimaisten pienjuustoloiden upeat tuotteet tuodaan esille uudella otteella.”, kehuu Lundqvist tiiminsä aikaansaannoksia.

Bryggerin keittiön nokkamiehen työhistoria aasialaisen keittiön parissa näkyy myös Bryggerin lautasella, ”Oma kimchi tehdään keittiössämme alusta loppuun, ja yhdistelemme annoksissa hiukan myös suolaisuutta ja makeutta, aasialaisen keittiön tapaan, mutta Bryggerin tyylillä.”

Kysyttäessä omia suosikkejaan listalta, keittiömestariksi opiskeleva Lundqvist miettii hetken. ”Jos olisin ystävän kanssa oluelle, jakaisin tämän kanssa Bryggerin toastin ja friteeratut juustot. Isompaan nälkään valinta olisi joko Bryggerin vati tai kolmen ruokalajin menu olutsuosituksilla. Ne eivät petä koskaan!”