Helsinkiläiset oluet teemaviikon pääosassa

Tapahtuman ajankohta: 02/03/2019 – 09/03/2019

Helsinkiläiset kauppiaat Bock, Burtz, Govinius, Myhr, Sederholm, Siliachs, Sundbäck ja Sunn perustivat vuonna 1756 panimon osoitteeseen Eteläranta 8. Panimo sai nimekseen Stora Bryggeri Bolag ja sen tärkein tehtävä oli sammuttaa Suomenlinnan rakentajien kyltymätöntä janoa.

Panimolle myönnettiin monopoli oluenvalmistukseen ja myyntiin Helsingissä 3.3.1759 alkaen. Nyt 260 vuotta myöhemmin juhlistamme Bryggeri Helsingissä Helsinkiläisen Oluen Viikkoa 2.-9.3.2019.

Juhlan kunniaksi Bryggerin hanoista lasketaan viikon ajan vain helsinkiläisiä juomia. Bryggerin oman panimon tuotteiden lisäksi olemme hankkineet tarjolle oluita viideltä muulta paikalliselta panimolta.

Kaupungin vanhimmat pienpanimot, vuonna 1995 aloittaneet Perhon Panimo ja Suomenlinnan Panimo ovat oikeutetusti mukana. Linnoitussaaren oluita ollaan Bryggerissä nähty useasti, mutta Perhon Panimon olut tekee ensi esiintymisen Sofiankadun panimoravintolassa.

Jo parikymmentä vuotta toiminut Stadin Panimo on tunnettu kiitetyistä oluistaan. Uusia helsinkiläisiä pienpanimoita teemaviikolla edustavat Konalassa sijaitseva 8-Bit Brewing ja Herttoniemen ETKO Brewing. Kiinnostavia olutuutuuksia on luvassa molemmilta panimoilta.

Bryggeri Helsinki on valmistanut teemaviikolle oman nimikko-oluen. Tämän vuoden oluen suunnittelussa ja valmistuksessa on ollut mukana mikropanimoyhteisö Lapinlahti Beer Fellows, joka toimii Lapinlahden sairaalan entisissä keittiötiloissa. Sofiankadulla valmistettu olut on helposti nautittava ja aromikkaan humalainen Australian Lager, jonka kauniin oranssinen väri syntyi Vienna- ja karamellimaltailla sekä hedelmäinen humalaisuus Ella-, Enigma- ja Vic Secret-lajikkeilla. Oluen syntyyn vaikuttivat Bryggerin panimotiimin lisäksi mikropanimot Pekkale, Reload, KCB – Kumpula Craft Beer ja Labra.

Päivittäin vaihtuvan valikoiman voi tarkistaa Untappd-sivuiltamme.

Kävelykierros ensimmäisen panimon syntysijoille 3.3.2019

Keitä olivat ne helsinkiläisporvarit, jotka olivat startup-yrittäjiä ja bisnesenkeleitä jo 1700-luvun puolivälissä. Kuulet sen kävelykierroksella, joka alkaa Bryggeri Helsingistä klo 13 ja kulkee Senaatintorin, Kauppatorin ja Etelärannan kautta ensimmäisen suomalaisen teollisen panimon syntysijoille 1756. Kierros kestää noin tunnin. Matkan varrella toimittaja Sakari Nupponen haastattelee erikoistutkija Martti Helmistä. Vapaa pääsy!

Helsinkiläisen Oluen Viikko 2019
hanaoluet:
Razident Evil Raspberry Pils 8-Bit Brewing 5,4 %
Sonic Screwdriver Blood Orange IPA 8-Bit Brewing 5,5 %
Bryggeri H.O.P. 2019 Australian Lager Bryggeri Helsinki 5,1 %
Liquid State DIPA ETKO Brewing 8,0 %
Black Phase Porter ETKO Brewing 6,2 %
Hunajaolut Saison Perhon Panimo 6,5 %
Hazy Amber Ale Amber Ale Stadin Panimo 5,6 %
Wahwa Kinkeri Ginger Pale Ale Stadin Panimo 6,0 %
Wrede Brown Ale Suomenlinnan Panimo 6,5 %
Safe Haven Belgian Blonde Suomenlinnan Panimo 5,5 %
Victory Imperial Porter Suomenlinnan Panimo 8,3 %