Mestarit vieraissa

31.12.2013

Tapahtumat, Uutiset

Tapahtuman ajankohta: 27/01/2014 – 08/02/2014

PANIMORAVINTOLAYHTEISTYÖ ”MESTARIT VIERAISSA”

Panimoravintola Plevna ja Bryggeri Helsinki toteuttavat vuoden 2014 alussa aivan uudenlaisen yhteistyöhankkeen kahden panimoravintolan ja kahden kaupungin välillä.  Tamperelaisen Plevnan ja helsinkiläisen Bryggerin keittiö- ja panimomestarit valmistavat toistensa ravintoloihin uutuusoluen sekä erikoismenun.

Yhteistyötä pienpanimoiden kesken on tehty Suomessa jo joitakin kertoja, mutta nyt yhteistyö saa uuden ulottuvuuden, sillä toteutus tapahtuu kahdessa paikassa samaan aikaan. Panimot toimivat tasavertaisina kumppaneina ja kummankin panimoravintolan asiakkaat saavat kokea jotain uutta paikallisesti. Lisäksi ruoan mukaan tuominen tuplaa kokemuksen nautinnollisuuden ja tekee tapahtumasta ainutlaatuisen.

Panimomestarit Sam Viitaniemi ja Mathias Hüffner ovat panneet oluet yhteistyön merkeissä. Sam Viitaniemi on valmistanut uuden, erikoishumaloidun version Plevnan Cotton Alesta, joka kypsyi Bryggerin kellarissa. Cotton Ale Single Hop Centennial on aromiltaan runsaan hedelmäinen, maultaan raikas ja humalaisen kuiva. Nimensä Plevnan puuvillatehtaasta saanut olut sopii upeasti ruokajuomaksi ja rentoon seurusteluun.

Plevnan tankeissa on muhinut Mathias Hüffnerin ideoima uutuusolut, Bryggeri Alt. Saksan Düsseldorfista tulevien esikuviensa mukaisesti olut on puolitumma ja hedelmäinen pintahiivaolut. Monipuolisen maltaisuutensa ja kuivan humalointinsa ansiosta se sopii erinomaisesti liharuokien kumppaniksi ja nautiskeluun sellaisenaan.  Kumpaakaan olutta ei näiden panimoiden laitteilla ole valmistettu koskaan aikaisemmin.

Vuoropäällikkö Jaakko Rautio Plevnasta ja keittiömestari Ali Suviala Bryggeristä ovat laatineet oman ravintolansa hengen mukaisen erikoismenun toistensa ravintoloihin. Molemmat ovat käyttäneet menuissaan parhaita paikallisia raaka-aineita ja panimoiden oluet ovat tärkeä osa kokonaisuutta.

Bryggerissä myytävän Plevna Menun alkuruokana on perinteinen, saksalaistyylinen Vehnäolutkeitto, jonka hapankaalin ja pekonin vahvaa makua tasoittaa Bryggerin Winter Weizen.  Pääruokana on harvemmin käytettyä osaa naudasta, häränrintaa, jonka murean maun täydentää Cotton Ale.  Aterian kruunaa kermaisen pehmeä Stout-suklaajäätelö, kumppaninaan ylistetty Siperia Imperial Stout.

Plevnassa tarjoiltavan Bryggeri Menun aloittaa Kolatun kutunjuuston, punajuurten ja Plevnan upean Vehnäoluen liitto. Pääruokana tarjoiltavan karitsan entrecôten hauduttamiseen on käytetty Mathias Hüffnerin Plevnassa panemaa Altbier´ia, joka on myös annoksen olutsuosituksena. Jälkiruoassa kohtaavat paahtuneet ja vahvat maut, kun Mokka Crème Brûlée ja Siperia Imperial Stout kohtaavat.

Yhteistyöoluet ja erikoismenut tulevat myyntiin 27.1.2014 alkaen.

Tutustu Plevna Menuun tästä.