Sofiankadun maukkaat olutuutuudet

Vuoden 2018 alku Bryggerin panimolla on sujunut uusien vähittäiskauppaoluita valmistaessa. Kauppojen hyllyille ollaan jo saatu kaksi uutuusolutta, Golden Pilsener (5,2%) ja Wald Forest Pale Ale (5,5%). Näistä ensimmäinen koki ensi-iltansa jo vuonna 2017 Saaz Pilsner-nimisenä hanaoluena ja jälkimmäinen kuuluu Alkon käsityöläisoluiden helmikuun valikoimaan.

Golden Pilsener on perinteinen maltainen pils-tyyppinen olut, joka saa Saaz-lajikkeesta klassisen humalan aromin ja pitkäkestoisen kuivan maun. Kullankeltainen suodatettu lagerolut sopii upeasti herkullisten ruoka-annosten kumppaniksi ja toimii oivallisesti myös seurustelujuomana. Wald Forest Pale Ale puolestaan on kesällä 2017 kangasniemeläisen Kauppilan kylän metsistä kerätyillä kuusenkerkillä ja savustetuilla maltailla maustettu metsäinen pale ale, joka on rungoltaan kevyt ja pihkaisen aromikas puolitumma pintahiivaolut.

Muista tiedustella näiden oluiden saatavuutta omasta lähikaupastasi tai poikkea ostoksille Bryggerin omaan myymälään!

Vuoden ensimmäinen uusi hanaolut on mustaherukoilla maustettu talven lämmittäjä, Old Berry Ale (7,3%). Se on rubiinin punainen ja runsasvaahtoinen old ale, jonka tuoksussa tuntuu hento herukkaisuus. Mehukkaassa maussa on marjaisaa hapokkuutta, joka tekee suutuntumasta kirpeän ja pitkäkestoisen. Tätä herkkua on saatavilla vain Bryggeri Helsingissä, joten tiedät mitä tehdä. 0,3L / 5,90€.

Olemme valmistaneet hanaoluen myös lauantaina 3.3.2018 vietettävän Helsinkiläisen Oluen Päivän kunniaksi. Olut on kevyesti pihkaisen ja hedelmäisen tuoksuinen, meripihkan värinen india pale ale, H.O.P. 2018. Sen maku on pehmeä ja helposti lähestyttävä, ja jonkin verran katkera. Jälkimaku kuiva, viljamainen ja katkerahko. Tämän kausihanaoluen saatavauus on rajattu, joten kannattaa tulla ajoissa maistamaan Mathias Hüffnerin uusinta IPAa. 0,3L / 5,70€.