Talviportteri tekee hyvää

30.10.2019

Ajankohtaista

Talviportteri on Joulupukin mieleen – osa Bryggeri Helsingin kausioluen tuotosta hyväntekeväisyyteen

Panimoravintola Bryggeri Helsinki luovuttaa osan talven kausioluensa, Bryggeri Talviportterin, tuotosta tänä vuonna hyväntekeväisyyteen. Jokaisesta myydystä ja nautitusta Talviportterista 10 senttiä tilitetään virallisen joulupukin, Timo Pakkasen valitsemalle hyväntekeväisyyskohteelle.

 

Olut on ollut Suomessa joulunajan juoma ja palanpainike satoja vuosia. Ennen vanhaan valmista jouluoluen piti olla Tuomaan päivänä 21. joulukuuta. ja olutta juotiin joulunpyhien yli aina Nuutin päivään saakka. Nykyisin joulu- ja talvioluet tulevat markkinoille viimeistään marraskuussa ja niitä nautitaan koko talvikausi.

Suurin osa tämän päivän jouluoluista on entiseen tapaan tummia ja tukevia. Bryggeri Helsingin talven kausiolut on Bryggeri Talviportteri, 5,5 %. Se on aromiltaan hieman savuinen ja pehmeän maltainen sekä väriltään hyvin tumma. Talviportterin paahtunut ja keskitäyteläinen maku sopii mainiosti jouluisten herkkujen kumppaniksi.

Jokaisesta Talviportterista 10 senttiä hyväntekeväisyyteen

Tänä vuonna Bryggeri Helsinki lahjoittaa osan kausioluensa tuotosta hyväntekeväisyyteen. Idea lahjoituksesta syntyi yhdessä Suomen virallisen joulupukin Timo Pakkasen kanssa. Pakkanen ja vuosi sitten Hyväksi Tuomaaksi nimetty Bryggerin toimitusjohtaja Olli Majanen päättivät, että talven lämmittäjä voi tuoda mukanaan hyvää joulumieltä tukea tarvitseville.

”Kun katson lasten silmiin, ymmärrän, kuinka tärkeä henkilö joulupukki on lapsille ympäri maailmaa. Kaikilla lapsilla ja heidän vanhemmillaan ei kuitenkaan ole varaa lahjoihin. Joillakin ei ole vanhempia lainkaan. Halusimme tänä vuonna tehdä yhdessä Bryggerin kanssa hyvää ja lahjoittaa osan Talviportterin tuotosta Kids2santa.fi-hankkeelle” Pakkanen kertoo ideastaan.

Joulunaika on antamisen ja välittämisen juhlaa. ”Kun on olutta, on ystäviä”, totesivat vanhat ja viisaat aikoinaan. Tämä pätee erityisesti jouluunkin.

”Olemme ylpeitä ja iloisia, että joulupukki valitsi meidät kumppanikseen. Voimme näin kantaa kortemme yhteiseen joulukekoon ja auttaa, miten parhaiten osaamme, eli jouluisen oluemme välityksellä”, toimitusjohtaja Olli Majanen kertoo.

Tule tapaamaan joulupukkia Bryggeri Helsinkiin!

Tänään (30.10.) on enää 55 päivää jouluaattoon. Monilla joulun valmistelut ovat jo täydessä vauhdissa. Suomen viralliselle joulupukille Timo Pakkaselle tuleva joulu on jo 59:s pukin tamineissa. Rupeama alkoi jouluaattona 1961 Espoon Haukilahdessa ja on jatkunut aina näihin päiviin saakka.

Joulupukki asustaa muorineen ja tonttuineen Korvatunturilla ja kuulee lasten joulutoiveet. Hän myös saapuu Bryggeri Helsinkiin kuulemaan lasten toiveita. Joulupukin tapaa Bryggeri sisäpihalle perustettavasta pukin tuvasta joulukuussa Tuomaan markkinoiden aikaan.
”On se vain upea virka olla suomalainen joulupukki ja tuoda iloa pienille ja vähän isommillekin”, Pakkanen toteaa.

Bryggerin myymälä on uusittu syksyn aikana ja on nyt valmiina ottamaan vastaan joulun valmistelijat. Saatavana on kattavin valikoima Helsingin sydämessä pantuja oluita vaativaankin makuun. Keittiössä suunnitellaan jo kuumeisesti tulevan joulun ajan herkkuja, joita on luvassa koko joulukuun ajan sekä lounaalla että iltaisin.

Lisätietoja: Olli Majanen, olli.majanen@bryggeri.fi, p. +358 50 366 9817