Tervetuloa osakkaaksi

Rakuuna Olut Oy on toteuttamassa yleisöannin 9.1.-31.5.2014 rahoituksen keräämiseksi Helsinkiin osoitteeseen Sofiankatu 2 perustetun panimoravintola Bryggeri Helsingin rakentamisen loppuunsaattamiseksi. 

RAKUUNA OLUT OY:N OSAKEANTI 9.1.-31.5.2014 (jäljempänä ”Yhtiö”)

Yhtiön kotipaikka on Helsinki ja se on rekisteröity kaupparekisteriin 17.11.1993 (Y-tunnus 0958348-4). Yhtiö ei ole osa konsernia eikä sillä ole tytäryhtiöitä. Yhtiö on käynnistänyt Panimoravintola Bryggeri Helsingin vappuna 2013. Yhtiön yhtiöjärjestyksen mukainen toimiala on panimo- ja ravintolatoiminta, juomien ja oluttarvikkeiden vähittäiskauppa sekä sijoitustoiminta juoma-alalle.

Yhtiöllä on 888 osakkeenomistajaa ja 122460 osaketta. Yhtiöllä on yksi osakelaji ja kaikki osakkeet tuottavat yhtäläiset ääni- ja taloudelliset oikeudet Yhtiössä. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on Janne Koskinen ja varsinaiset jäsenet ovat Pertti Ailio, Juha Kallioinen ja Markku Virtanen. Yhtiöjärjestyksen mukaan hallitukseen tulee valita kolmesta kymmeneen jäsentä. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Pekka Kääriäinen.

Yleisöanti

Yhtiö on toteuttamassa yleisöannin 9.1.-31.5.2014 rahoituksen keräämiseksi Helsinkiin osoitteeseen Sofiankatu 2 perustetun panimoravintola Bryggeri Helsingin rakentamisen loppuun saattamiseksi. Ravintolassa on 260 asiakaspaikkaa, pubissa 40 sekä terasseilla yhteensä lähes 200 paikkaa. Ravintolan keskelle on sijoitettu 1000 litran uusi, kuparivaippainen oluen keittolaitteisto, jonka on toimittanut saksalainen Kaspar Schulz. Tavoitteena on kattaa loppuun koko 1,5 M€:n panimoravintolainvestointi nyt kerättävällä pääomalla. Tämä panimoravintolahanke on osa Helsingin Leijonan Torikortteleiden uudistusohjelmaa. Tämän kohteen saneeraus- ja muutostöihin Helsingin kaupunki on käyttänyt lähes 4 M€. Yhtiö tavoittelee 2 M€:n vuosiliikevaihtoa kahden ensimmäisen vuoden kuluessa.

Yhtiön varsinainen yhtiökokous on 25.6.2013 valtuuttanut hallituksen päättämään suunnatusta osakeannista, jolla yleisölle tarjotaan merkittäväksi Yhtiön liikkeelle laskemia uusia osakkeita enintään 13.000 kappaletta 30 euron merkintähintaan, pienimmän merkinnän ollessa 20 kpl (600 euroa). Koska kysyntää on ilmennyt myös sen jälkeen on yhtiön hallitus 8.1.2014 päättänyt, että yleisölle suunnattu osakeantia jatketaan 9.1.-31.5.2014 välisenä aikana,  jossa tarjotaan merkittäväksi uusia osakkeita enintään 11.970 kappaletta. Merkinnät on maksettava Yhtiön pankkitilille viimeistään 31.5.2014. Merkintähinnasta kirjataan osakepääomaan kaksi (2) euroa ja sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon kaksikymmentäkahdeksan (28)euroa. Merkittävät osakkeet tuottavat yhtäläiset ääni- ja taloudelliset oikeudet kuin Yhtiön aikaisemmin liikkeeseen laskemat osakkeet.  Uudet osakkeet tuottavat oikeuden osinkoon osakemerkinnän toteutumishetkellä kuluvalta tilikaudelta. Yhtiössä ei ole osakassopimuksia. Nyt toteutettava osakeanti mahdollistaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tulla mukaan rakentamaan monipuolista panimoravintolaa keskelle Helsinkiä

Osakkeen merkintään liittyy riski menettää koko sijoittamansa summa, jos Yhtiö liiketoiminta osoittautuu tappiolliseksi ja Yhtiö ei kykene suoriutumaan velvoitteistaan. Osakkeenmerkitsijän pyydetään lisäksi huomioimaan, että Yhtiön osakkeet eivät ole julkisen kaupankäynnin kohteena eikä niitä voida ottaa julkisen kaupankäynnin kohteeksi.

Yhtiön asiakirjoihin voi tutustua Yhtiön toimistossa osoitteessa Sofiankatu 2, 00170 Helsinki sekä Internetissä www.bryggeri.fi. Asiakirjoihin tutustuminen tapahtuu parhaiten olemalla yhteydessä toimitusjohtaja Pekka Kääriäiseen, p. 050-4365751 tai sähköpostilla pekka.kaariainen@bryggeri.fi ja häneltä saa myös lisätietoja.

Tulostettava merkintälista