Viron pienpanimoviikot Bryggeri Helsingissä 26.2.–14.3.

15.01.2015

Tapahtumat

Tapahtuman ajankohta: 26/02/2015 – 14/03/2015

Oluet Viron pienpanimoviikoilla

Virossa on tällä hetkellä käynnissä valtava pienpanimobuumi. Reilun vuoden aikana maassa on aloittanut toimintansa jopa toistakymmentä uutta käsityöpanimoa. Suomalaiset oluenystävät ovat pikkuhiljaa löytäneet uudet oluet Viron-matkoillaan, mutta Suomessa näitä tuotteita ei ole ollut vielä vähittäismyynnissä tai ravintotola-anniskelussa.

Panimoravintola Bryggeri Helsinki tuo virolaiset pienpanimo-oluet ensimmäistä kertaa laajasti suomalaisen yleisön maisteltaviksi järjestämällä Viron pienpanimoviikot 26.2.–14.3. Kyseessä on samalla ensimmäinen virolaisten pienpanimoiden laaja esiintyminen ylipäätään ulkomailla.

Virolaisia olutsnackseja lautasella

Bryggeri Helsinki tunnetaan oluidensa ohella tasokkaasta keittiöstä ja maukkaasta ruoasta. Keittiöpäällikkö Ali Suviala rakentaa teemaviikoille kolmen ruokalajin kokonaisuuden sekä olutsnacksien valikoiman yhdessä Viron ensimmäisen olutsommelierin Kristjan Peäsken kanssa.

Peäske on osaomistaja tallinnalaisissa Umami sekä Leib Resto ja Aed -ravintoloissa, joihin hän on luonut oman Hopster-olutmerkin. Oluiden ja ruoan yhdistämisessä Peäske on edelläkävijä koko Baltiassa.  Hän saapuu Viron pienpanimoviikkojen avajaisten vieraaksi esittelemään sekä ammattilaisille että yleisölle oluen yhdistämistä erilaisten ruokien kanssa.

”Tarjoamme virolaisten oluiden lisäksi naapurimaan raaka-aineita ja ruokia. Oman mielenkiintonsa tuovat ruisoluet, joissa käytetään paikallista ruista raaka-aineena. Sen makuprofiili eroaa suomalaisesta houkuttelevalla tavalla. Insia Pale Alet ja tummat alet maistuvat liharuokien kera. Lisäksi portterit ja imperial stoutit löytävät kumppaninsa jälkiruokiemme joukosta ”, Suviala kertoo.

Runsaasti oheisohjelmaa

Viron pienpanimoviikkojen aikana on runsaasti erilaisia teemailtoja ja keskustelutilaisuuksia. Avajaisiltana torstaina 26. helmikuuta Viron pienpanimovallankumouksesta sekä oluiden ja ruoan yhdistämisestä kertovat olutsommelier ja ravintoloitsija Kristjan Peäske sekä Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen. Viikoille odotetaan myös panimoiden edustajien vierailuja, mutta niiden päivämäärät ovat vielä auki.

Viron pienpanimot ja Tallinnan olutravintolat ovat esillä yleisötilaisuudessa keskiviikkona 4.3. klo 18 alkaen. Silloin Baarimies Tallinnassa -opaskirjan kirjoittajat esittelevät Tallinnaa matkailu- ja olutkohteena yhdessä Viron matkailun edistämiskeskuksen kanssa.

Viro-viikkojen yhteistyökumppaneina ovat mm. Leib Resto ja Aed -ravintola, EAS – Viron matkailun edistämiskeskus, Eesti Maitsed –  The Flavours of Estonia, Media Cerevisia Oy & Baarimies Tallinnassa sekä useat panimot ja oluentekijät.

Kuvat Heikki Kähkönen / Media Cerevisia Oy

Õllenaut (5) 398x700  low resÕllenaut (2) 417x700  low res

Lehe Pruulikoda (1) low res