Viron pienpanimoviikot helmikuussa Bryggeri Helsingissä

23.01.2016

Tapahtumat, Uutiset

Tapahtuman ajankohta: 11/02/2016 – 20/02/2016

bryggeri_viro-merkki_border

Bryggeri Helsingin Viron pienpanimoviikot järjestetään jo toisen kerran ­11.–20. helmikuuta. Virolaisten käsityöoluiden ravintolafestivaalin valikoimassa on noin 60 erilaista olutta lähes 20 käsityö- ja kiertolaispanimolta.

Viron käsityöoluiden buumi etenee vauhdilla. Maassa on jo 22 pienpanimoa. Niiden lisäksi toimii toistakymmentä varteenotettava kiertolaispanimoa, joilla ei ole omia laitteita, mutta valikoimissaan koko joukko maukkaita oluita. Uusia oluita ilmestyy markkinoille parin kolmen viikkovauhtia.

”Bryggeri Helsingin Viro-viikkojen kattauksessa on edustava joukko panimoiden kärkioluita sekä Suomessa ensi kertaa anniskelussa ja myynnissä olevia tuotteita. Luvassa on myös aivan uniikkeja yllätyksiä”, lupaa valikoimasta vastaava Bryggeri Helsingin ravintolapäällikkö Olli Majanen.

Yksi mielenkiintoisimmista uutuuksista on Viron kärkipanimon Põhjala Breweryn ja Bryggeri Helsingin yhteistyönä syntynyt Union Imperial Pils. Sen ovat suunnitelleet ja panneet Christopher Pilkington Põhjalalta ja Mathias Hüffner Bryggeri Helsingistä. Olut on valmistettu Bryggeri Helsingissä.

”Idea yhteisestä oluesta syntyi, kun tapasimme ensimmäisillä Viro-viikoilla vuosi sitten. Ajatuksena oli yhdistää meidän kahden panimon olutmaailmat eli perinteinen lager ja runsaasti humaloitu olut”, panimomestari Mathias Hüffner kertoo.

Põhjala-panimo ei ole aiemmin valmistanut lagerolutta. Hüffner puolestaan ei ollut kokeillut tallinnalaispanimon humalointimenetelmiä omissa oluissaan. Näin ollen mestarit päätyivät yhdessä pohdittuaan kuivahumaloituun ja vahvaan pilsiin.

”Union on väriltään vaalean oranssinen ja runsasvaahtoinen. Se on rungoltaan roteva pils, jonka maltaisuus on tavanomaisesta poikkeava ja monimuotoinen. Saksalaiset ja australialaiset humalat antavat sille kevyen katkeruuden ja hennon, mutta vakuuttavan aromin”, Hüffner esittelee.

Bryggeri Helsinki tunnetaan oluidensa ohella tasokkaasta keittiöstä ja maukkaasta ruoasta. Keittiöpäällikkö Ali Suviala kokoaa teemaviikoille oluiden makuihin ja virolaiseen ruokakulttuurin pohjautuvia erikoisannoksia.

Viron pienpanimoviikkojen aikana on runsaasti erilaisia teemailtoja ja keskustelutilaisuuksia. Viikoille on luvassa panimoiden edustajien ja oluenvalmistajien vierailuja. Ohjelmassa ovat:
– To 11.2. klo 17.00 Viron pienpanimoviikkojen avajaiset, mukana panimoiden edustajia Virosta.
– Pe 12.2. Tapaa oluentekijät: Sori Brewing
– Ti 16.2. klo 18.00 Viron panimopaikkakunnat ja niiden parhaat matkailuvinkit. Toomas Tärk, Viron Matkailutoimisto ja Heikki Kähkönen, Olutliitto.
– Ke 17.2. Tapaa oluentekijät: Õllenaut.
– To 18.2. Tapaa oluentekijät: Põhjala.

Viron pienpanimoviikoilla mukana olevat käsityöpanimot
Lehe Pruulikoda, Keila, Harjumaa
Must Lips, Tallinna
Õllenaut, Saue, Harjumaa
Õllevõlur, Tallinna
Pohjala Brewery, Tallinna
Sori Brewing Tallinna
Tanker, Rae, Harjumaa
Veldi ja Tütred, Kuusalu, Harjumaa
Vormsi Pruulikoda, Koeru, Järvamaa
Bryggeri Helsinki

Kiertolaispanimot
Anderson’s Craft Beer, Tartto
Holy Roller Artisanal Ales, Tallinna
Käbliku Pruulikoda, Kõlleste, Põlvamaa
Matsalu Pruulikoda, Lihula, Läänemaa
Nanopruul, Tallinna
Nöösker, Adavere, Põltsamaa
Pühaste Brewery, Tartto
Raba Pruulikoda, Märjamaa vald, Raplamaa
Vaat, Tallinna

Pullo-oluet

Hanaoluet

Viro-menu 2016